Bedrijven in Almere

Vijf voordelen van ICT uitbesteden

Investeren in hardware, licenties en personeel? Denk dan goed na! ICT uitbesteden hoort namelijk ook tot de mogelijkheid. Het brengt diverse voordelen met zich mee. Je bespaart op personeel, tijd en kosten. Uiteraard is er intern minder kennis, maar is dit ook niet noodzakelijk als je ICT beheer uitbesteed. Daarbij gaat de ontwikkeling van technologie en hardware zo snel dat je als organisatie moet blijven investeren in personeel en middelen.

Om de overstap naar IT outsourcing wat makkelijker te maken hebben we vijf van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. Dit is nog niet van toepassing op klein bedrijven in Nederland, maar midden tot grote bedrijven zeker wel. Kijk daarom gerust even of één van de voordelen bij jouw bedrijfsdoelen past.

Focus: breng de core-business terug!

Bij veel bedrijven is een complete IT afdeling ontstaan als onderdeel van het bedrijf. Het brengt investeringen, personeel, vraagstukken en problemen met zich mee. Daarbij staat IT nooit stil en gaan de ontwikkelingen razendsnel. Lastig om bij te blijven als bedrijf dat IT niet als core-business bedrijft. Breng de focus weer terug op de kernactiviteiten van de organisatie. Laat IT over aan een bedrijf dat zich hier volledig op focust.

Doe waar je goed in bent en laat een IT expert dit ook voor jou doen.

Resources: vaardigheden, kennis en middelen

Als bedrijf dat zich in de basis niet richt op ICT zijn er vaak toch ontzettend veel resources nodig als hardware, licenties, personeel en trainingen.  Het is lastig om dit bij te houden en eigenlijk helemaal niet noodzakelijk. Daarbij zijn de kosten lastig in te schatten, want je weet niet voor wat voor verassingen, vraagstukken of problemen je komt te staan. Daarbij is het niet efficiënt om voor elk bedrijf in Nederland apart hardware en licenties aan te schaffen. Ook onderhoud kan centraal worden geregeld. Bedrijven als Ultimum in Almere doen dit dagelijks als core-business.

Kies bewust en profiteer van schaalvoordelen. Besteed IT beheer uit en profiteer van resources op maat.

Geld: overzichtelijk en maandelijks tarief

Uiteindelijk is een organisatie niet levensvatbaar als de financiën niet kloppen. Hoge kosten en zeker onverwachte kosten zijn dan niet gewenst. Wanneer je IT uitbesteed zijn kosten vast, overzichtelijk en voorspelbaar. Daarbij kan je het makkelijk op- en afschalen, wanneer dit nodig blijkt.

Nog mooier is dat de maandlasten vaak voordeliger uitvallen dan de huidige situatie, doordat je bespaart op personeel, hardware, licenties en onderhoud. Ook innovaties, problemen en vraagstukken zijn in 95 procent van de gevallen op afstand opgelost.

Door IT outsourcing voorkom je verassingen en maak je kosten vast en voorspelbaar.

Beveiliging: voorkom cyberaanvallen

Iets waar vaak nog te weinig aandacht aan wordt geschonken is cyber security. Toch is dit niet geheel onbelangrijk en zullen steeds meer bedrijven hiermee te maken krijgen. Nu al worden er dagelijks bedrijven getroffen. Iets wat je als organisatie niet wilt meemaken. Voorkom cyberaanvallen minimaal met IT security oplossingen van Ultimum.

Als je kiest voor IT outsourcing krijg je natuurlijk standaard een veilige werkomgeving en is software altijd up-to-date. Handig voor de continuïteit van de organisatie.

Wanneer je kiest voor IT outsourcing zal de gehele werkomgeving automatisch beveiligd zijn. Bespaar je vervolgens ook nog eens op deze kostenpost.

Kwaliteit: verbeterde servicedesk

Vraagstuk, incident of IT gerelateerd probleem. Wanneer je de ICT uitbesteed is er altijd één vast aanspreekpunt. Zo weet iedereen waar hij moet wezen en is de scope helder. De kundige medewerkers van Ultimum helpen direct en lossen 95 procent van de incidenten op afstand op.